torsdag 4 mars 2021

Familjen Karlström

Familjen Karlström

Lars, 28 år, och Karin, 26 år, är sambos, tillsammans har de en dotter: Klara, 9 månader gammal. Båda arbetar som gymnasielärare men just nu är Karin föräldraledig, hon får därför 80 % av sin lön. Familjen får 1250 kr/månad i barnbidrag.

Både Lars och Karin har studielån som de betalar, det kostar dem 2000 kr/mån.

Familjen bor i en villa i centrala Varberg. De har ett bolån på 2 miljoner kronor, med en ränta på 3 %. De amorterar 3500 kr/ månad.

Lars arbetar i Göteborg och pendlar till sitt arbete där fem dagar/vecka. Han använder då familjens bil för att kunna ta sig till och från jobbet. När de köpte bilen behövde de låna ytterligare pengar av banken. De betalar 2500 kr/månad i amortering och ränta på billånet.

På fritiden spelar Karin tennis, hon betalar medlemsavgift i Varbergs tennisklubb. Lars tränar gärna spinning några gånger i veckan och har ett träningskort.

Familjens villa är av gammal modell och man kommer snart att behöva lägga ett nytt tak. Detta kommer att kosta ca 80 000 kr. Lars och Karin har ett gemensamt månadssparande i banken. På sparkontot finns just nu 50 000 kr.